En 25 årig glad dagisfröken!

Emma heter hon.

År 2010 snart passerat.

Publicerad 2010-12-30 19:40:13 i Allmänt

Och vad fan hände med det?
Vissa tycker att det här året var det absolut bästa och vissa tycker tvärtom. Jag tillhör den senare gruppen.
Ett riktigt skitår rent av.... Men vad skulle jag ha gjort utan alla fantastiska människor runt omkring mig?
Det jag önskar och hoppas är att 2011 blir så förbannat mycket bättre, det här året vill jag helst bara radera på alla sätt och vis!


Hade en fin avslutning på året igår då jag var hemma hos Claesson. Glöggmyset som var tänkt struntade vi i och det blev istället tacos och vin tillsammans med Fia och Madde.. Inte allt för ofta vi träffas så där allihopa, bara flisa som saknades, och mycket mycket trevligt var det. Tack flickor!!!

   




Maddes Markus var snäll och körde hem mig, det tackar jag för, annars hade det blivit taxi.
Upp tidigt imorse då jag öppnade.
Men idag var det inte många, 3 små kottar. Jag hann med allt med barnens pärmar. YES! Alla bilder och sånt sitter i respektive pärm och det är så skönt. Bara att starta på ny kula. Fint! En sten som föll, nu bara samtalen kvar. Heja heja!



Jaha, då var det lite helg igen då, jag är inte den som är den.. Tycker det ska bli superskönt.
Bingolottokväll ikväll.. Såja..


Hej på er!

Tisdag!

Publicerad 2010-12-28 21:48:50 i Allmänt

Dumt att överdriva.. 9-10 barn var det inte. Endast 6 ynka små barn och 4 till mellis.
Inte så att vi jobba ihjäl oss, men ack så skönt och behövligt med sådana dagar emellanåt.

Det behöver vi om jag säger så!

Julen 2010

Publicerad 2010-12-27 00:18:43 i Allmänt

Julen 2010 är redan över. Fort gick det och snart ett nytt år..
Julen 2010 är julen vi alltid kommer minnas som första året du inte längre fanns bland oss.
Allt är galet hektiskt kring jul och folk blir som tokiga, med tanke på att vi iår hade annat att stå i bestämde vi oss för att dra ner på julklappar,orken fanns inte, huvudsaken J och I fick..

Veckan innan julafton åkte iallafall granen fram, trångt blir det men fint är det där den står.





Slängde även ihop lite julgodis som jag för övrigt glömde ta fram på julafton, men va fan..
 


En mysig jul blev det iallafall tillsammans med dem som betyder mest. Mycket, alldeles för mkt mat.. Men det blir det väl alltid, ändå bestämde vi oss för att dra ner även på det.
Kalletittande, godisätande, glöggdrickande, tomtebesök och allt var det var. Största delen av dagen spenderade i källaren framför öppna spisen, underbart. Älskar lixom det sprakande ljudet, lukten och värmen.
  


  








Juldagen och mormors födelsedag firas som vanligt. Denna gång blev det inte hemma hos mormor och morfar utan hemma hos moster. Men lika trevligt var det för det och gott med smörgåstårta, bort från allt som har med julmat att göra.. Usch!
  

Annandag Jul, alltså igår var vi bjudna hem till faster på middag. En mycket trevlig sådan. Ove berättade mycket mycket intressanta historier och visade gamla bilder. Jag har kännt honom i snart 24 år och varje gång vi träffas får jag veta nåt nytt. Vi sa det att han skulle skriva en bok, han har besökt sjukt mkt länder, arbetat ute till havs i år, flyttat dit han inte kännt en enda, träffat så mkt folk och många konstiga sådana ;) flygit, ja det är bara en bråkdel av allt och att han sen sparat bilder, tidningsurklipp, gamla flygcertifikat, vykort m.m gör det bara bättre.Ja shit vad mkt han har varit med och jag bara älskar att sitta och lyssna till sånt. Speciellt när just han berättar för han är en sån grym berättare..
 


En lugn och mysig jul. Precis en sådan jag behövde.
Idag blev det också en lugn dag, tog ledigt från jobbet, så skönt var det.
Imorn är det dags igen,visst skulle det vara skönt att vara ledig, men vi har knappt inga barn så det brukar var väldigt skönt. Ca 9-10 barn på alla avd, helt ok..

Nu blir det sängen..Natti på er!


Dan före dopparedan!

Publicerad 2010-12-24 00:11:15 i Allmänt

Jaha ni, julafton imorgon.
Tänk när man var liten och hur mycket längtade man inte efter den här dagen, nästan bättre än födelsedagen. Pirrig mage och man vaknade ALLTID sjukt tidigt och var snabbt uppe för att titta vad som låg i strumpan.
Känner ju inte riktigt den känslan nu kanske. Men julen är mysig och jag gillar den, men på ett sätt kommer den ju inte bli som "vanligt" iår.

Jobbat en sväng idag, men var riktigt lugnt, slutade redan kl ett. Har grejat en del här hemma, slagit in paket och fixat. Har självklart tittat på Bingolottos uppesittarkväll, ett måste varje år på nåt sätt.. Nu är jag fruktansvärt trött så kryper nog ner.



Kort taget på promenad med Cålle.


Skumt med julskum..!?


Natti natti...

Mycket har hänt!

Publicerad 2010-12-19 23:15:20 i Allmänt

Ja dagarna går och jag har ingen ork till nåt.. Allra minst bloggen. Men nu ska jag försöka mig på det..
Har ändå hunnit med en del de senaste veckorna, lör för två veckor sedan begav jag mig till stockholm tillsammans med ett gäng från jobbet. Tanken var shoppingresa, men så mycket shopping blev det inte. Kom hem med ett par strumpor i allafall.. Alltid nåt. :) Men supertrevligt var det. Mycket skratt, blev det och det här var precis det jag behövde. Var i valet och kvalet om jag skulle åka, men mycket skönt att komma bort ett tag.
Efter att vi kommit hem runt 20.00 begav vi oss hem till E för lite avrundning på kvällen. Prat och lite vin fick avsluta den lördagen..

  


Under söndagen sen var det dags för Idas gymnastikavslutning. Lilla skruttan!
  


Återigen en ny vecka att ta tag i och varje dag totalt fullsmetad.. Mån jobb och apt till 18, tisdag jobb till 16 och därefter två utv samtal, hemma vid 18, onsdag jobb till 17, och därefter samtal, hemma vid 18, torsdag slutade jag tidigt men bokade in ett samtal och var sen inte hemma förens 14.45. Skönt att ha fått lite samtal gjorda vilket har legat över mig och gjort mig fruktanvärt stressad ett tag nu. Nu återstår 3 samtal men jag har pratat med berörda föräldrar och de förstår och vi tar det i januari.

Det var den veckan, vilket försvann i ett nafs och lördagen spenderades sen i idrottshuset. AGF:s gymnastikuppvisning i idrottshuset där Julia och Ida medverkade.


Luciadagen kommen därefter och ett evigt fixande på jobbet, fram med fika, på med kaffe, byta om på barnen och allt vad det är. Alltid lika skönt när det är över. 
I onsdags var det sedan julbord med jobbet och iår var det bra påkostat må jag säga. Vi befann oss på conventum med hela nordväst, det bjöds på god, god mat och en förträfflig underhållning av showgruppen Janssons frestelser. Tack och bock för det!



Men än var det inte slut på trevligheter, torsdagskvällen spenderades på indigo med bästa systrar!
  

Linda går för övrigt runt och är väldigt gravid.
 Mosters lilla groda!




Jaha, nehe dags att stänga ner nu.. Är trött som ett as, men har haft ofantligt svårt att sova sista tiden, hoppas på ändring snarast..
Förresten, vad hände, julafton på fredag?
Julkänslan lyser med sin frånvaro.

Jag lovar att bättra mig på blogg fronten...



Tack och Gonatt!!

Älskade, älskade pappa!

Publicerad 2010-12-10 20:08:37 i Allmänt

Begravningen ägde rum den 30:e November. En dag jag bara gick och väntade på men ändå hade en fruktansvärd rädsla inför.
Dagen var kommen och vi begav oss till kyrkan, kommer in och tårarna vill inte sluta, det här finns inte, att han ligger där i kistan och vi ska ta farväl.. Nej!
Begravningen var underbar, ja tolka det rätt. Den var så fantastisk fin så det hade inte kunnat vara bättre.
Mycket folk och oj så mycket blommor, otrolig präst och en helt gudomlig tjej som sjöng solo. Jag älskade henne redan efter första tonen. När hon sjöng den första låten kunde jag har skrikit ut min gråt och gråtit sådär hysteriskt som man kan göra just för att det var så jävla jobbigt att höra den fast samtidigt så fint, och texten gjorde det hela så himla påtagligt.
http://youtu.be/_kSdTPigq60

Att sedan gå fram för att ta ett farväl var ofattbart. Lilla pappa! Julias fina teckning.........

Pappa älskade panflöjt och lyssnar man dessutom på texten så vad kunde då passa bättre..?
http://www.youtube.com/watch?v=ZXSu_IjzhV8


Solisten avslutade med den vackra, vackra låt..
http://www.youtube.com/watch?v=CZWiXOGJu3E



Alla ni som som ville komma, vi är så innerligt tacksamma så om ni bara visste....

Det hela avslutades hemma hos för bara de närmaste. Mycket minnen pratades och det är så mysigt att vi alla verkligen ser tillbaka på allt det underbara som en gång var... När man sitter så där och pratar så inser man mer och mer hur fantastiskt underbar han var och hur roligt folk har haft tillsammans med honom. Mitt hjärta ler en aning när jag får höra de fina orden!


"Allt" är över och det är nu man ska försöka fortsätta att leva ett liv utan pappa.


Det var ju inte så här det skulle sluta!!!!
23 år och jag står här och har REDAN förlorat min pappa.















Älskar dig! 


Det ofattbara hände mig!

Publicerad 2010-12-05 20:05:02 i Allmänt

 

Det var en helt vanlig onsdag (den 10 November), men att den skulle förändra hela mitt liv ett par timmar senare var jag inte beredd på.
Är på jobbet och hade precis sövt alla barn och satt och grejade lite vid datorn. E kommer med telefonen och säger att det är Linda.. Jaha tänkte jag, undra vad hon har på hjärtat?
Hon frågar direkt om jag kan prata ostört....... Vad nu?
Pappa är död! Min värld rasade totalt samman, hämtar K som är på en annan avdelning, fler kommer in och undrar vad som hänt... ? Ja vad har hänt, ofattbart, Pappa är död.. Hur, när, var, varför har jag ingen aning om..... Fan fan fan..
Linda hämtar mig och vi åker till pappas lägenhet. Polis, ambulans och mamma är där, Jenny kom straxt efter oss. Jag vill se honom, men vi får inte. Mina ben skakar och jag vill bara falla ner, skrika, gråta ja jag vet inte vad.
Polisen meddelar efter en lång stund att vi tyvärr inte kommer få gå upp och se honom idag, vi får åka ner till sjukhuset under torsdagen för att ta farväl.
Åker hem, alla till oss. Och nu? Vi sitter där hemma, tar lite kaffe, pratar men gråter mestadels. Tankarna far omkring i huvudet, vad är det som har hänt, hade han ont, var han själv och att vi nu sitter här utan pappa.. Det är något som inte händer, hjärtat värker bara mer och mer men ändå väntar vi på att han ska ringa.

Jobbig kväll då man absolut inte kunde sova, vaknar upp efter nån timmas sömn, är det sant? Hjärtat värker och man inser, det är sant.
Försöker peta i sig en smörgås, den vill helst komma upp igen, telefonen ringer, polisen. Meddelar att han tyvärr redan är skickad till rättsmedicinska i linköping och kommer inte tillbaka förens i mitten på veckan därpå. Det brister för mig, tårarna vill inte sluta, va fan ska jag behöva vänta en vecka innan jag får se han.. NEEEEJ? Jag ville ju se han då, direkt.........Tyvärr blev vi tvungna att en låång vecka innan han kom tillbaka.

Torsdag, fre, helgen och början på veckan var en ren jävla pina. Jag levde som i en bubbla med ständig oro och sorg. Tankarna kunde inte sluta snurra, telefonen ringde ständigt, folk kom över med blommor, kort skickades ,det var så overkligt!
Vi besökte begravningssbyrån, bara det var en skum känsla, att sitta och skriva annons, välja kista och urna till ens egen pappa var för mig helt jävla sjukt.
Under onsdagen fick vi besked om att pappa kommit till örebro och att vi nu kunde bestämma tid för att få åka ner och titta på honom, inte ta farväl, vi kommer ses igen!!!
Torsdagen kl 11 fick vi komma ner, resten av onsdagen var ett helvete och jag hade så ont i magen, försökte på nåt sätt föreställa mig hur det skulle vara..
Jag ska säga att det var inte alls som jag hade föreställt mig.
Vi parkerar bilen precis utanför och möts av en "läkare", vilket sen visar sig att han visste ju vem pappa var, vi hänger av oss kläderna och han förklarar för oss att han ligger i kistan? där inne. What, i kistan, okej..
Han öppnar dörren och jag bryter ihop totalt, skriker rakt ut och tårarna sprutar.... Pappa!!!!!
Där var han ju, så kall och hård men ändå så fin. Knappt så att jag vågade ta på honom, men ändå gjorde jag det. Du var dig lik, fast "du" var ju inte där. Jag såg det. Det vara bara ditt skal.. Läskigt fast ändå befriande på samma gång. J, L, mamma, pappas ena syster och man var också med. Vi kunde emellanåt sitta och prata fina minnen om honom och andra stunden slutade tårarna aldrig rinna. Vi la med ett kort på hans älskade Cålle, kort på Ida och Julia och Linda lämnade ett brev från henne och "grodan", så han har med sig......
Utan tvekan, detta var det absolut värsta jag någonsin varit med om....



Efter denna dag har det bara varit en enda lååååång väntan på att få begravningen gjord,mycket tankar och saker som ska falla på plats och att allt ska bli så bra som möjligt. Vi började med att planera, jag, Linda, Jenny och mamma hur vi ville ha begravningen.. Vilka psalmer ville vi ha, vilka låtar skulle spelas och så vidare. Vi var överens och kom fram till bra grejer.  Blommor skulle sedan fixas och ett möte med prästen var nästa. Vi ville ha en speciell präst och han fick vi. Han var toppen, enkel och så jordnära. 

Innan begravningen hann jag även skingra tankarna och blev bjuden på middag hemma hos Jenny och Magnus. Vad är bättre än att få underbar mat, dryck och sällskap en lördagkväll då man behöver det som allra mest?




Sen vill jag ge en extra stor, stor KRAM till alla underbara människor som har ringt, kommit förbi hemma, skickat kort, skickat blommor m.m.
Ni ska bara veta hur oerhört tacksamma och glada vi är för att ni visar hur mycket ni bryr er. Det där lilla har betytt så himla mycket i denna fruktansvärda sorg.
En extra liten kram till Monica (min gudmor) som redan samma dag lagade mat till oss så vi skulle få nåt i oss, ringt eller kommit över i stort sett varje dag för att bara höra hur vi har det och ge en sån där styrkekram som just då behövdes.
Även en till Karolina och Marie på jobbet som har brytt sig helt enormt. De som själva mist en familjemedlem för inte alls länge sen förstod precis hur jag hade det och satte ord på precis det jag kände. Jag kunde inte själv förklara med de förstod precis. Karolina som skickat de där smsen som har gått rakt in i hjärtat och som pratat med mig som det var jag som sa alla det där..
Marie som ringde redan dagen efter, grät men ville bara prata med mig, och även hon har förstått, och den dagen hon kom förbi här på rasten för att bara ge en kram och orden "jag var bara tvungen att se dig". Hur ska jag någonsin kunna tacka!? Jag har i alla fall talat om för dom hur mycket jag uppskattade det. 





Begravningen har nu varit, men har tänkt att berätta om det i ett annat inlägg. Orkar inte ta det just nu, har varit tufft nog att få ner allt detta. 


Just nu försöker man på nåt sätt koncentrera sig på jobbet, vilket känns jobbigt att vara tillbaka till, och ta dagen som den kommer. Ena dagen går det hyffsat medans andra dagen går det tamej sjutton inte alls. Rena bergochdal
banan..
Jag har noll koll på precis ALLT.. Huvudet hänger inte med för fem öre och tankarna är ständigt någon annan stans. Att jag på det också pressar mig själv på jobbet och sitter med ett antal utv. samtal kvar att göra gör inte saken bättre. Men jag har lovat mig själv att jag måste tagga ner nu, för jag orkar inte!!!!



Saknad!

Publicerad 2010-12-01 16:38:25 i Allmänt


Som jag ser det på statistiken så är det många som är inne och kollar varje dag, antar att man väntar på en uppdatering.
Det har idag gått 3 veckor....3 veckor där jag levt som i en bubbla, jag har knappt koll på vad jag har gjort, vad som hänt hemma, eller runt omkring mig överhuvudtaget eller nåt.
Sitter och försöker skriva ihop lite till er utifrån det jag skrivit ner varje dag i min kalender, ska försöka få till de den här veckan, men fyfan vad jobbigt det är att gå tillbaka i dagarna och alla minnen och bilder som rivs upp igen.
Det är tufft!


Begravningen var igår och idag känns allt så konstigt och tomt på ett så konstigt sätt som jag inte riktigt kan förklara.
Det är väl nu man måste försöka gå vidare, vidare utan pappa....
Imorgon ska jag försöka mig tillbaka till jobbet igen.







Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela