En 25 årig glad dagisfröken!

Emma heter hon.

Då var man klar!

Publicerad 2010-03-28 18:56:53 i Allmänt

Med plugget.....

Konstigt det känns, skönt att slippa pressen och stressen hela tiden men ändå tomt för det har verkligen varit skitkul.
Kom till jobbet i tisdag och insåg att nu är det bara att köra....100%.
Vi fick tårta och en varsin ros av våra underbara, goa och fina arbetskamrater. Mysiga dom är!
 

Vi fick dessutom en mkt fin mini orkidé av våran chef.



Kom sen hem och fick en fin blomma av mamma och Linda. Vad gulliga alla är, hade jag ju verkligen inte räknat med. Men med allt slit så känns det otroligt uppskattat!




Som sagt då är det full fokus på arbetet nu igen, ska bli kul. Har kännt sig lite off när man kommit till jobbet på bara 50 %, men nu så, nu ger vi gärnet.
Kommande vecka är det påsklov och en aning mindre barn. Skönt med lite andrum och fixa med det som man annars inte hinner med. Pappersarbete... Suck!


Ja, annars då. Vad har jag gjort? 
Jo fick bli en shoppingrunda i tisdags, slutade tidigt så jag och mamma bestämde oss för en tripp till marieberg. Jenny och Ida hängde också på. 
Vi tog oss en fika, inhandlade lite kläder plus skor.. Aah I like it!
Just ja, hittade en hundring liggandes helt själv på golvet inne på marieberg... Ida blev toookig när inte hon fick den. Jag gav den till henne och därefter såg jag den inte mer. Haha hånade mig hela vägen hem.. Skitunge. 
Men en snäll moster har hon i alla fall.. 

Helgen försvann lika fort som den kom. Slutade sent i fredags och var hemma runt fem. 
Gjorde tacopaj och avnjöt lite vin till let´s dance finalen. Perfekt fredag. Somnade efter finalen och sov lääänge. Så skönt att inte behöva ställa klockan för att plugga. Nice! 
Åkte iväg på innebandy med syrran vilket blidde att den dagen också gick. Var inte hemma förens vid 19, vilket betydde mat, vin och tvmys.... 


Dagen idag har gått åt till att städa, vilket jag inte gjort på gaaalet länge. Så det var behövligt.. Skönt att ha det gjort. 
Ikväll får det bli tacopaj igen, blev en massa kvar och sen johan falk filmen. Bra uppladdning inför måndagen. En lång sådan också, till 18.... Har endast jobbat en enda måndag på dessa veckor vi har pluggat. 



Just ja, i fredags fick jag ytterligare en present.. Eller inte bara jag. Alla på jobbet. 
Vi fick en biocheck av vår chef för allt slit och jobb under dessa pluggtider. 
Fint och härligt med lite uppiggande saker i vardagen. Sånt gillar jag!


Fridens!




 

Lördagen!

Publicerad 2010-03-22 19:59:09 i Allmänt

Ja, då ska jag försöka sammanfatta helgen...
Vi börjar med fredagen då jag och Linda fixar med att sätta upp alla dessa plakat på mamma.... Åkte sen och hämtade mamma på jobbet. (Jag var ju bara tvungen att följa med för att se/höra hennes reaktion). Och reaktion blev det. Jävlar i lådan, det roligaste på mycket mycket länge. Jag skrattade så jag grät.
Började med ett plakat vid korsningen vid matnära, sedan ett till innan man åker raksträckan upp till gatan, efter det satt det ytterligare tre mindre varianter. Sen ytterligare en stor fin i början på gatan..
Tror ni det var det enda.. Nejdå..
När vi kommer fram till huset sitter en vid brevlådan och yttrligare 2 mindre utefter häcken och sen ett gäng på garagedörren..
Jag skrattade mer och mer för varje bild hon såg.... Haha!!!
Tror ni det var det enda? Nejdå..
Hon kommer in, får syn på en bild på insidan av dörren, på väggen, toasisten, garderobsspegeln, kylskåpet, tvättrummet och i taket över sängen.. HAHAHA!!!

Ja, det var den fredagen det :)


Ett av de stora plakaten.. Förstår ni hennes upprördhet? Nej, inte jag heller..


Nu till lördagen och den stora dagen...
Det enda hon visste var att hon skulle vara klar kl 10 och ha kläder efter väder och en väska packad inför kvällen genom att ha fått mystiska vykort hem till sig under 2 veckors tid.. (Vet inte från vem) :)
Men först kl 9.30 kommer i stort sätt halva gatan in och sjunger för henne, får sjukt mkt blommor,skumpa, nybakade bullar och vin. Hon blev mycket rörd!
Men sedan vid 10 anländer Jenny m familj och Linda och vi beger oss upp mot Ånnaboda. Där vi först äter äggmacka, kaffe och njuter en stund i solen. Mamma bjuds även på skumpa.
En tur upp till backen och barnen åker en sväng innan vi beger oss vidare till utsikten där vi spenderar resten av timmarna med kaffe, bulle och kaka.


  
  

Efter en hel del mys, prat, skratt och snöpulning pulsar vi oss till bilen och kör hemåt. Vi lämnar av mamma hos J och M där hon får fixa sig och njuta av ett glas vin tills med Magnus.

Jag, Linda och Jenny fixar för kvällen hos Linda. (Mamma tror här att det bara blir vi, J&M, Julia och Ida sen jag och Linda).. Men icke..
En havtimme innan mamma anländer kommer mormor, morfar, Daniel, Pernilla, lilla Eddie, Emma, Joakim, Cathrine och Leif. När sen mamma kommer med M, Ida och Julia står alla inne i rummet tysta och börjar sen sjunga för henne när hon kommer in.. Andra gången den dagen mamma fäller tårar.

Vi hade då ställt ut en drink i trappuppgången på en bricka med sand och snäckor, som hon då tog med sig in. På dörren står det "Fig tree bay bar", väl inne finner man armpuffar, ljusstaken som står i simfötter, cyklop, snorkel. Men inget fattar hon......
Jag har under tiden hon öppnar övriga presenter "råkat" ställt drinken och hennes bubbel som hon fick när hon kom in i köket.. Hon går ut för att hämta de och finner då en tavla vi ställt brevid.
Så här såg den ut...


Ännu här fattar hon inte (ja, lite trög är hon. Åldern kanske).
Får då ett paket av oss. Öppnar och finner följande.
-En gammal baddräkt
-Hennes gamla pass (som för övrigt hade gått ut för 10 år sen)
-P-piller :)
-En påse med sand
-Badtofflor
-Sollotion
-Till sist en flygbiljett..... Cypern nästa!
En överlycklig mamma!!!!!

Än var det inte slut.. Nu skulle hon få veta vilka hon hade lyckan? att åka med.
Ett kuvert för varje som skulle med och vi började med kuvert
1- Där det står: Han tackade tyvärr nej i sista sekund. Vänd för att se vem du gick miste om, vänder och ser att det är ett kort på en kille som hon tycker är riktigt snygg :)
2- Där det står: Vet ej om det är på gott eller ont, men den här blev det istället, vänder och får se Magnus :)
3- Jenny
4- Ida
5- Julia
6- Emma
7- Linda
8- Det här gjorde henne lite bekymrad.... Nu var ju alla med.. Vem kan det var. Hon läser följande: Nu undrar du allt vem det här är.. Hmm... "Se upp för dårarna, dårarna stängs". Hon vänder och ser Outi. (Hennes kompis).

Galet nöjda sätter vi oss för att äta......

Efter maten får vi besök av just mamma kompis Outi som överraskar mamma med att komma och därefter kommer faster med man, min kusin, hennes sambo m barn förbi. Vilket ingen av oss visste. Fullt hus (lägenhet), men så trevligt.

   


Kvällen fortsatte oerhört trevlig och med en mycket nöjd mor. Härligt att se henne så glad!!
Var sen inte hemma förens 3.30

Alla presenter och blommor.
 




Oj, vilken dag!!!! Tack alla som var med och hjälpte oss så vi kunde genomföra detta.
Mycket arbete och svårt att hålla tyst och inte försäga sig. Men det kunde inte ha blivit bättre..

Grattis älskade Mamma igen!! ♥








Mamma 60 år!!!

Publicerad 2010-03-21 19:13:50 i Allmänt

Tänka er, lilla mamma har blivit hela 60 år..
Igår vad dagen, och jag återkommer imorgon om vad dagen hade att bjuda på.. Det var en enormt lyckat och bra dag och jag tror mamma var en aning rörd och glad över det vi gjort för henne!

Som sagt återkommer om det imorgon...




Imorgon är ju dessutom sista dagen för plugg... Skönt eller inte! ? Är nog både och faktiskt!
Men helt galet att det är klart redan, var ju som sagt inget jag hade planerat men blev erbjuden och tackade ja. När vi började kändes det som en evighet vi skulle läsa, men nu så. Det har verkligen varit både med och motgångar, men mestadels otroligt roligt och mycket, mycket lärorikt!
Så imorn är det klart... Yeah!!!
Redovisning, film och avslutning imorn på universitetet.

Sedan 7,5 högskolepoäng rikare!!!




Ikväll är det Johan Falk. Som jag längtat!!



Fridens!

Plugg..... Inte långt kvar!

Publicerad 2010-03-15 21:49:57 i Allmänt

Helgen blev till för plugg... Sjuuukt mycket dessutom.
Hela lördagen gick åt till plugg. Träffade Carina och satt på jobbet för att skriva ihop vårt sista arbete.. Kom en bra bit på väg.. Men satt fram till klockan sex, skulle ha åkt hem till Madde för att kika på melodifestivalen men jag orkade verkligen inte, och tanken på att köra lika länge på söndagen fick mig att bara vilja lägga mig och sova.

Sen var det dags för melodifestivalen. Käkade kräftor till. Fyfan vad gott det var. Hade i frysen.. Mmmm mums!
Men melodifestivalen då, ja.. Min favorit var nära, men tyvärr...... Salem skulle ju ha vunnit!!
Blir ju aldrig som man vill så varför skulle det bli det den här gången?

Blev ganska så klara under söndagen med arbetet.. Eller klara och klara, har en del kvar att fila på men det stora hela är klart. Vilket känns galet skönt!



Idag hade jag utvecklingssamtal med våran chef.. Usch gillar inte sånt.. Men gick faktiskt himla bra. Kändes skönt och positivt när jag gick därifrån.


Härligt, nu börjar fler och fler ge sig till känna.. Härligt Sossan..
Bra att veta också att Lisa och Madde INTE läser min blogg..



Gonatt på er.. Imorgon kör vi igen................


Fridens!

Spänning..

Publicerad 2010-03-12 19:41:19 i Allmänt

Ja spännade var ordet.. Jag gillar´t!

Linda hämtade mig från jobbet vid fem och vi drog för att käka lite. Hade ingen brådis med tanke på att det var ju ett tag kvar till match.....
Så vid kvart över sex tänkte vi att nu kanske det är dags..
Kom fram och det var fullständigt KAOS! Bilar everywhere... Kö för att komma in som ringlade sig sådär lagom lång upp i långt till "backen".. Vad i helvete..
Jaja skapligt fort gick det ändå, men knökaefullt när vi kom in. Som tur hade Babs hållt platser åt oss.
Spännande match rakt igenom. 0-0 in i halva matchen..

ÖSK drog till slut det längsta stået och vann matchen med 3-2 i sudden, vilket betydde att de klarade sig kvar medans lillån fick ta steget ner.


Jobb idag och ytterligare en lång dag..
Kändes dubbelt så lång mot var den var dessutom. Hängig, trött, ont i halsen, pissigt humör. You name it! En sån där lagom mindre rolig dag.
Jag hoppas på att morgondagen bjuder på lite mer muntra miner.
Jag startar dagen med plugg tillsammans med Carina. Heja heja.....


Tippar på en tidig kväll idag.. Eller, jag måste ju kolla på solsidan innan jag nannar för dagen..
Sjukt bra program. Bästa! Jag säger bara Ove.. Heja Ove :)




Härligt att några gav sig till känna till slut........
Emma, Annica och Linda, härligt brudar.. Men vilka mer är det? Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?



Nya tag imorgon!!!


Fridens!

Onsdag den 10 Mars!

Publicerad 2010-03-10 20:31:04 i Allmänt

Jaha, blev ju inge bättre det där...
Inga som ville visa sig till känna, att dom läser bloggen. Nehe!?


Jaja..


Helgen som var har jag inte hunnit skriva om än.. Var hemma hos Jenny, Magnus i lördags för att kolla in melodifestivalen och sen fixa inför vår perfekta överraskning.. Den har redan börjat dra igång.. Det är blir kul!!
Middag, vin och trevligheter som vanligt när man är där.

Trött ställde jag klockan på söndagen.. En söndag lixom.
Ja, inte så mkt val. Skulle träffa Carina och Eva på jobbet för fix med vårt arbete. Heja heja, satt till klockan halv fyra ca. Hem, böt om och sen iväg för att kolla in ÖSK damers kvalmatch mot olofström. Jävla i lådan vad bra dom var. Vann med 6-2 och är vidare. Grymt!


Nu ni, nu är det inte långt kvar. Slutuppgiften kvar bara, vilket såklart känns kanon men ändå lite skumt. Vad fort det har gått..
Var hemma hos Carina igår för att börja fila på den. Lyckade komma igång, skönt! Ska träffas på lördag för att fortsätta. Heja oss!!!
Har varit himla skönt att bara jobba 50 % nu under snart 10 veckor. Orken räcker lixom väldigt mkt längre även fast man så klart är sjuuuukt trött av allt plugg också så blir det inte på samma sätt.
Hur ska jag orka att jobba 5 dagar i veckan igen?
Ja ni, jag tror inte det blir några problem.. Eller?


Fick för övrigt en go kram idag av en kollega när jag kom.. Sånt som behövs ibland och som man blir så där extra glad av!


Jobb idag igen alltså, och sedan resten av veckan också.
Började 9.30 idag och jobb till 17.30. Alla barn utom en, fullt ös tänkte jag. Men dom var underbara idag. Godingar!!!!
Hoppas på en lika bra dag imorgon.
Jobbar till 17 och därefter kommer syster och hämtar mig, åker för att käka MC.. Mums, det var länge sen.. Sen drar vi på innebandy. ÖSK-Lillån herrar. Kan bli spännande!!


Hej på er...

Kräk, jobb, plugg, sol.

Publicerad 2010-03-05 14:24:34 i Allmänt

Ja som sagt så blev även jag drabbad av den fruktansvärda kräksjukan. Trodde jag hade klarat mig ifrån den äeven denna gång med tanke på den tiden var förbi på jobbet. Men ack ack.
Natten till söndag var redan mardrömmen. Behöver nog inte säga mer.

Så blidde inget unuversitetet för min del i måndags, vilket var synd. Nu är det endast två gånger kvar..
Ja, sen är vi klara. Alltså den 22 Mars gör vi vår redovisning av slutuppg.. Heja heja!

Har ju som sagt inte haft något liv de senaste veckorna på grund av all denna tid man får lägga ner på plugget, samtidigt som man jobbar. Den här veckan har jag jobbat ons och tors.. I onsdags var vi på ett besök i en annan förskola (en del i uppg) och sen efter att jag stängt på jobbet satt jag kvar för fortsatt plugg. Även så igår. Jobbade till 16.45 och satt sedan med Carina och försökte skriva ihop vår uppg. Satt fram till 20.30. Dessutom med sprängande huvudvärk.
Är ännu inte riktigt klara, men snart så.
Ska träffas på söndag också och kolla igenom det sista innan redovisning på mån.



Så idag är jag alltså hemma och är pluggledig. Har efter mycket om och men kommit igång och skrivit lite på det individuella nu.. Har faktiskt inte så mycket kvar. Skönt!
Kan vara skönt att njuta av helgen en aning också.

Underbart väder idag.. Solen skiner och det är riktigt skönt ute.. Hääääärligt!





Förresten, dags att kommentera lite nu alla ni som läser, så jag vet vilka ni är. Blir fler och fler varje dag men bara ett fåtal som jag vet vilka det är. Kom igen!!


Trevlig helg på er!!!




Kräksjukan!

Publicerad 2010-03-01 19:57:05 i Allmänt

Jag börjar sakta men säkert ta mig tillbaka från kräksjukan.
Fy helvete.. Bland det värsta jag varit med om..


Jag återkommer imorgon!

Tjing tjong...

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela