En 25 årig glad dagisfröken!

Emma heter hon.

Julen 2011 har passerat och snart inväntar vi år 2012.

Publicerad 2011-12-30 17:39:23 i Allmänt

All stress, fix och trix man håller på med innan jul är ju liksom över lika fort som man blinkar.
Nu sitter vi här och dagarna är passerade. Och vad gjorde man av dom? Var det värt allt slit och all stress? Ja, det frågar man väl sig varje år, nästa år är det jag som är klar med klapparna i oktober, klär granen veckor innan, pyntar dagar innan och lagar minimalt med mat.. Hur mkt mat blir det inte över?
Samma visa varje år..
Men vad sjutton, nu är julen passerad och jag kan se tillbaka på den som mycket mysig.
Självaste julafton var kanske lite annorlunda men vadå.. Var till morfar först för att fira lite tillsammans med honom. Missade Kalle för första gången på 24 år, men iår gjorde det mig detsamma. Lilla morfar fick sällskap och mitt hjärta mådde allt bättre.


Lagades mat och brasan i öppna spisen tändes.
Mycket minnen kommer upp en dag som sådan och tårar fälldes. Men vi alla vet... Du har det bra, även om det varje dag värker i hjärtat av saknad. När ringer du?






Thyra vårt lilla gryn piggade upp stämningen därefter och klappar öppnades och en hel del mys. Thyra far sedan hem med far sin. Fortsatte sen kvällen framför brasan tillsammans med lite vin och spel. Fantastiskt trevligt! Själva julafton avslutas sen långt in på morgontimmarna.

Trött som en jag vet inte vad försöker jag vakna till liv inför nästa trevlighet som juldagen stod för.
Ytterligare en julafton firas hos Jenny och Magnus eftersom Jenny jobbade självaste julafton. Tack och lov bojkottade vi julmaten denna dag och bjöds på lax med gorgonzola. Mumma!
Dessutom var mormor med och eftersom hon har födelsedag dagen till är blev det ett litet firande av henne.
Kvällen avslutades inte förens runt 01.30.




Sen var det annandag jul redan. Låg hemma och skräpade när underbara syster hör av sig och frågar om man vill komma förbi. Vi handlar med mat och myser i soffan, även denna dag med vin och spel.
Snacka om att utnyttja dagarna helt och fullt med nära och kära. I love it! Det är det julen är till för, tycker jag.

Sen på tisdagen var det återigen vanlig dag, men jag var allt ledig. Aaah! Jobbade sedan onsdag och torsdag, två långa dagarn där jag stängde, det gjorde mig dock detsamma och det var dessutom grymt lite barn.Idag har jag återigen varit ledig.
Och nu så är det helg och nyår, är sen även ledig på måndagen, jobbar kort tisdag och sen ledig ons, tors, fre, lör, sön. Jomantackar. Lite ska jag väl ha med tanke på all övertid i höst... 50 timmar, vill inte säga lite det.



Ha det gott och god fortsättning. ♥

Jul!?

Publicerad 2011-12-22 22:50:07 i Allmänt

Julen närmar sig med stormsteg. Dan före dan före dopparedan idag.. Jösses!
Veckan har svischat förbi i racerfart och imorgon jobbar jag en kort dag. Lagom så här dagen innan julafton.
Har känt mig sjukt stressad och på ruskigt dåligt humör den senaste tiden. Varför vet jag inte. Men nu känns det en aning bättre och jag ska nog kunna njuta av julen.
Men allvarligt, var det inte nyss sommar? Var tog denna höst vägen? Och vart faaaaan är all snö?

Nej nu orkar ögonen inte mer. Ska försöka få ner nåt mer imorn..

Godnatt!!


Kvalitetstid i stockholm!

Publicerad 2011-12-15 19:24:03 i Allmänt

Men va fan, nu kom jag efter så där igen. Men skyller på att jag kommit hem sent, eller inte ens varit hemma och att jag då inte hunnit med (prioriterat annat).

I lördags var jag och 5 till från jobbet till stockholm på en så kallad shopping resa. Sen att jag kom hem med typ noll är en annan femma.
Bussen avgick härifrån 7.30, så en tidig lördagmorgon var precis vad det blev. Heja heja!
Men det är tur jag har kollegor som tänker på alla nödvändigheter man behöver så där på morgonkvisten.

Framme runt halv, kvart i tio. Och gick då direkt för lite fika/frukost på kafferepet för att där träffa Camilla som tidigare jobbat hos oss och numer bor och jobbar i stockholm. Trevligt återseende!

Begav oss efter ganska lång tid in mot stan och gick en stund i affärer.. Hmm, nej efter ett tag började det suga i tarmen, och visst var man törstig.
Blev till att hitta någon resturang, hittade en till slut och startade med för vissa en drink och för vissa en öl. Mys och trevliga samtal och skratt.
Sen blev det god mat innan vi begav oss vidare ut på stan.



Hann även bevittna buss efter buss efter buss och allt folk som skulle in på prisutdelningen av nobelpriset. Inte varje dag!

Nej men vad fan, kort därefter var vi törstiga igen. Hittade ett mysigt litet hak där vi avslutade trippen med en öl innan det fantastiskt trevliga resan hem började.
Förstår inte att vi alltid låter mest på dessa resor? Lite vin och tilltugg på resan hem där vi även hann avverka lekar, prat och hiskeligt mycket skratt.

Framme vid fredsgatan runt 20.00 och kvällens kanske roligaste händelse sker. Carina som är sist av bussen spelar lite rolig och stannar på sista trappsteget av bussen, ler och ser så där finnurlig ut som bara hon kan och vinkar glatt åt oss andra som redan gått av. Ja hej hej tänker vi.
Ser då bara en bussdörr sveper förbi hennes ansikte och bussen rullar vidare. Och där inne stod hon!!!!!!
Hon skriker att hon ska av och han öppnar dörren.. Där står vi och hysteriskt skriker av skratt.
Alltså tänk er själva, där står hon lite kaxigt och vinkar, ganska snopet när dörren stängs och bussen åker.
Att han sen öppnade dörren men fortsatte köra så vi fick hjälpa henne av i farten gjorde ju inte saken mindre rolig. Ja herregud.
Men nej då, där var inte kvällen över. Jag och Carina åkte med Marie hem och avslutade som vi hade tänkt endast kvällen där, men blev även natten. "Nej, men det behöver inte bli sent, ni kan ju åka vid halv elva, elva."
Pffth. Halv två ringer vi taxi, rasar ner för trappen och ja gud vet allt.

Meeen, en mycket trevlig dag/kväll tillsammans med fantastiska kollegor. Det här är precis vad man behöver i den annars vanliga vardagen man går i tillsammans annars. Vad hade jag gjort utan er!?

Behöver inte säga att på söndagen gjorde jag inte mycket knop. Sängen var skönast!



Ny vecka var ju sen snabbt kommen och den har som vanligt rullat på i racerfart. Lucia är avklarat och ungarna var fantastiska, riktigt impad. Jag har dessutom avverkat 2 samtal och har nu ett kvar. Har inte varit hemma före halv sex en enda dag denna vecka så lite helg kommer inte sitta fel.


Fan snart är det ju jul också. Vart tog denna höst/vinter vägen?

Lilla morfar 86 år!

Publicerad 2011-12-07 19:35:22 i Allmänt

Hua, två dagar med näst intill alla barn och 2 personal sjuk. Men det har gått över förväntan måste jag säga. Visst, man sitter inte mer än när man är på skithuset i stort sett men dagarna bara flyter på.
Idag var det sista gången med Veli (språknissen) som nu har varit fem gånger och observerat oss personal hur vi samtalar med barnen. En bra sista gång måste jag säga. Bock för det!

Igår efter jobbet kom jag hem och möttes av grodan. Goaste! Tänk att hon går ett par steg nu.. Lilla gumman.
Åkte sen lite senare till morfar som igår fyllde hela 86 år. Lilla morfar.
Jag, mamma, Linda, Thyra, Mormor och moster. Tänk att han blir så glad över att Thyra är med. Älskar att se hur han skiner upp när hon är med.









Onsdag och veckans stängning är fixad..
Dessutom hörrni, så har ju snön äntligen kommit, lite och iallafall ligger den väl kanske till imorn. Överlyckliga barn som inte ville annat än ut.
Imorgon väntar jobb till 16 och därefter utv. samtal. Heja, bara 3 kvar sen.


Hej på er. 

Åter på jobbet och en skön helg har nu passerat.

Publicerad 2011-12-03 22:50:29 i Allmänt

Så, var ju tillbaka på jobbet i onsdags och det var faktiskt skönt.
Har aldrig varit hemma så länge från jobbet, ja om man bortser från semester såklart.
Kom tillbaka och alla kids var helt underbara, kramar, fantastiska ord och glada miner. det var precis som om jag hade varit borta i månader. Eller som ett barn sa," jag har saknar dig Emma, du har ju typ varit borta 200 dar". Goa unge!!!!
Dagarna har gått bra, visst hostan är ju kvar till viss del och orken är ju definitivt inte densamma men ändå skönt att få komma tillbaka och jobba. Blev ju bara tre dagar.

I fredags hade vi en mysig tjejmiddag dessutom, precis vad jag behövde. Slutade tidigt och gick faktiskt hem och la mig en stund innan dusch och fix. Träffade sedan Madde, Lisa och Emma för inhandling till kvällen.
Vi lagade middag, drack vin och hade det alldeles förträffligt. Precis det som behövs, de bästa omkring sig och en himla massa prat. Lovely!



Vitvins kokade musslor till förrätt. Mumma!
Varmrätten blev det ingen bild på men bestod av entrecote och hasselbackspotatis. Alla tiders även det.










Igår blev det  upp ganska så tidigt, frukost med syster och grodan, oooj, som jag har saknar na nu när jag varit sjuk, för att därefter åka och kika på innebandy.
Därefter åkte jag och mamma till pappa. Tände ljus och kollade till det. Skulle sen bege oss ut mot marieberg, mm så var tanken. Men så långt kom vi inte. Bilen la av precis när vi kommit ut på motorvägen, gick inte att få igång den. Jaha och där stod vi. Provade några gånger, men icke.. Ringde Linda och hon var snäll och kom som ett skott. Startkablar testades men utan resultat. Nehe? Vi bogserar väl då, nehe inte det heller..
Där stod vi i regnet och provade det mesta, kallt och jävligt var det ju dessutom. 
Vi fick lämna bilen för att sedan bärgas hem.
Så kan det gå en helt vanlig lördag.
Men idag söndag var den ännu inte hämta, utan stod glatt kvar på motorvägen. Hittade till slut det som behövdes för bogsering, vilket vi inte gjorde under gårdagen.
Så till slut fick vi bort bilen därifrån och lämnad där den ska vara.. Mmm, duktigt av tre brudar och en bil. Javisst!


Imorgon är det måndag... IGEN och nya tag för en vecka fylld med både det ena och det andra. Ska försöka ha nåt eller några samtal också. Kom ju lite efter nu när jag var sjuk.


Hoppas dessutom på positivt besked på tis. Vore ju helt fantastiskt Lisa!




Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela