En 25 årig glad dagisfröken!

Emma heter hon.

Gullholmen!

Publicerad 2012-07-31 19:25:10 i Allmänt

Då var man tillbaka i stan igen efter en förträfflig vecka på västkusten.
Vi har ju som sagt varit på en ö denna gång som ligger utanför orust, närmare bestämt Gullholmen. För att ta sig dit fick man åka färja, så alltså fick man lämna bilarna på fastlandet. Helt underbart med en bilfri Ö, har jag aldrig upplevt förut.
Det var ett himla slit för att ta sig över, med x antal väskor och påsar skulle vi tränga oss på den lilla båten som redan var skapligt full. Axlarna sved och inget blod i fingertopparna, röt åt en kärring som vägrade flytta sina fula ben mitt i gången, hon ser ju för fan att jag kommer..........mer packad än en packåsna. Jaja till slut var vi med och 3 minuter senare var vi framme, nu skulle skiten av också.. Hua. Men av kom vi och kolla packningen.. Ändå är det några kassar och väskor ur bild...
Ön var sedan helt otrolig, helt i min smak. Ni kan tänka er skärgårdsdoktorn så förstår ni, små gångar/vägar med hus och stugor som ligger tätt, tätt, små bodar, båthamn, båtar, klippor, ja ni fattar.
För att ta sig någonstans så var det till att använda benen, faktiskt himla skönt och rogivande.
De två första dagarna var vädret lite si och så, regnade dock inte så vi kunde utforska ön lite. Hittade också till den enda lilla icabutik som fanns på ön och kunde handla lite smått.
Gick också upp på klipporna till utsikten för att begrunda den fantastiska utsikt över havet åt alla kanter..
 
Kvällarna var då inte varma då kalla vindar leta sig in, men ack den som ger sig.
 
Men sen så, då kom det efterlängtade fina vädret och vi straskade bort till stranden där vi njöt tre hela dagar fyllda med sol, bad, krabbmetning, lunch och rose vid strandrest. Livet!
 
Under onsdagen bestämde vi oss för att gå på räkfrossa på resturangen. Äta hur mycket räkor som helst, mumma! Kvällen var helt underbar med goda räkor, gott vin och en förträfflig duo som spelade låtar i 3!? timmar, låtar från förr och nu, och det var ett härligt gung och vi sjöng med i alla låtar tror jag. Duon strand, gjorde vår kväll komplett!
 
Vi bestämde oss också för att en kväll bege oss på klipporna och där vi avnjöt räkor, krabbklor och vitt vin med havet som en ljuvlig utsikt. Magiskt!
Jag har sagt det förr och jag säger det igen, ingenting, absolut ingenting slår västkusten när vädret är som bäst.
Något jag måste få en dos av varje sommar. Underbart!
Fler bilder kommer upp inom kort på facebook....
 
 
 

Fylld vecka!

Publicerad 2012-07-21 22:31:35 i Allmänt

Har nu varit hemma en vecka men i morgon bär det av igen. Härligt!
Veckan som varit har haft ett innehåll av olika slag. Se följande....
 
En liten start på kräftskiva hemma hos Jenny och Magnus. Fyfan vad gott det är med kräftor, längtar till den riktiga säsongen av kräftor i massor.
Mina finaste tjejer!
 
En sväng till Nora och hälsa på faster och Leif för en klippning på Thyra. Gick ju kanon!
 
Minigolf tillsammans med Frida. Gick rätt visset för min del, men kul var det.
 
 
Födelsedagsfirande på kalkspatsvägen.
 
En trevligt dejt med två jobbarkompisar. Vi hamnade på ivys uteservering där det förtärdes och drack massa gott. När vi sedan skildes åt mötte jag upp nästa gäng på east west för att sedan fortsätta till pitchers och sen även satin. Riktigt trevligt och väldigt mycket skratt.
 
En dag ute i lundby tillsammans med mamma, linda och Thyra. Hjälpte mamma lite i trädgården och en fika. Hem och sen tittade linda över för en systerkväll. Hade tänkt att kanske gå ut och sätta oss någonstans men vi blev kvar här. Minst lika trevligt, och seent som vanligt. Men det är inge ovanligt längre :)
 
En kort sväng på stan för lite shopping och en ljuvlig glass i solen.
 
 
 
 
 
Häromdagen fick jag också inbjudan till Lisa och Dennis bröllop. Jag började ju för sjutton böla när jag öppnade det. Helt fantastisk fint och allt blev så definitift liksom. Dom ska gifta sig. Världens finaste Lisa har hittat sin MAN. Det är stort, det är nu det börjar, Livet!
Fasiken, börjar jag tjuta när jag ser inbjudan vill jag inte ens tänka på själva bröllopet, jag är säker på att det kommer vara magiskt och jag är otroligt tacksam och glad till att få närvara denna dag.
KÄRLEK!
 
 

Ett par dagar kustliv!

Publicerad 2012-07-15 15:41:53 i Allmänt

Sommar?
Ja var är den kan man undra.. Börjar bli lite smått förbannad på detta jävla väder.
 
Har ju iallafall fått ett par fina dagar i Strömstad. Åkte ner förra lördagen. Kom iväg nån gång runt halv elva, var nog inte framme förens runt fyra, ett stopp för lite käk och bilköer gjorde att det tog en aning längre tid.
 
Väl framme packade vi in och gjorde oss hemmastadda i vår lilla hydda:)
Därefter begav vi oss in till strömstad för inhandling av färska räkor, havskräftor, krabbklor, bröd och aioli. Det blev kvällens middag och så gott det var då. Skaldjur på västkusten is it!
 
Söndagen visade inge vidare väder så vi valde att ta oss en tur till nordby för lite shopping. Där inne finns också Gottebiten som är full med en massa godis och självklart gick vi in för handla på oss lite godis.
Underkvällen sken det sen upp och blev fint väder. Kvällen bjöd då på grillning och spel in på småtimmarna.
 
 
Måndag morgon var lite smått molnig så vi valde att ta en tur in till Grebbestad, men hann knappt komma fram innan det sprack upp och blev kanonväder. Vi gick en sväng på bryggorna och åt langos innan vi åkte tillbaka till stugorna för solning på verandan och också en tur upp på berget för att avnjuta den fantastiska utsikten.
 
Tisdag och sista dagen för Linda, Chrille och Thyra, vi valde att at en tur till vår gamlastuga och titta och sen ta en fika på resö. Känns alltid konstigt att åka utanför och se det förändras för varje år. Det var ju vårat?
 
På kvällen gick vi in till strömstad och åt mat på skagerack.
 
Onsdag fm tog vi det ganska lungt och vinkade sedan av familjen som åkte mot Örebro. Jag och mamma bestämde oss för en tur in till strömstad för lunch och lite shopping innan vi köpte med räkor och gick hem och njöt sista kvällen på verandan.
 
Vi lämnade sedan ett soligt kusten på torsdag fm för bilresan mot Öret.
Känns alltid så där skumt och tomt när man kommer hem, sen att vädret mest är bajs gör ju inte saken bättre.
Men som tur är sitter vi i bilen om en vecka för ytterligare en tur ner till kusten. Lovely!
 
Nej, nu borde jag ta tag i hemmet, dammsuga, svabba golv och damma. Jajaja vad roligt!
 

Trevligheter med tjejerna.

Publicerad 2012-07-06 22:47:47 i Allmänt

Efter babyshowern i onsdags kom vi överens om att gå en sväg till indigo. Jag, Madde, Emma och Sofia. Härligt med sådana spontana grejer. Det gillar jag.
Så det var bara hem en kort stund innan vi cyklade upp för att avnjuta en underbar måltid.
SnyggEmma.
Sangria är förbaskat gott.
 
Jag och Madde hade också bestämt träff för en lunch igår där även Emma valde att följa med. Myckt trevligt.
Lunch på creperiet och sedan en runda på stan då även Lisa slöt upp. Vi avslutade dagen med en glass från den där glassbaren. För mig ny men så ny är den inte. Men det var iallafall första gången jag åt där och det var ruskigt gott.
Dit kommer jag gå fler gånger.
 
 
Idag har dagen gått åt till att handla, lunch/middag med mamma och packa inför morgondagens resa ner till västkusten. Ska bli underbart att få komma tillbaka. Jag längtar!
Hoppas på bra väder, men även om inte solen tittar fram så tycker jag bara att det är underbart att vara där.
 
 
Nu avrundar jag med en underbar bild från förra året på kusten. Inget slår detta! INGET!
Linda, Jenny och Jag.
 
 
Godnatt!
 
 

Första semesterveckan.

Publicerad 2012-07-06 19:42:00 i Allmänt

Ja, uppdateringen skulle ha kommit tidigare, men har haft en del annat för mig och det har en förmåga och ta tid innan jag får in alla bilder jag vill ha.. En semestervecka har gått och den har varit perfekt.
Startade redan i lördags med att åka ut till Jenny och Magnus lilla torp för lite fika. Blev också lite hopp på studsmattan, shit, det är ju sjukt kul det där, men också en aning jobbigt. :)
Efter det kom mamma hit och vi lagade lite mat och drack vin samtidigt som vi skrev ner allt vi skull handla och ha med oss till västkusten. Mysigt!
 
Under söndagen blev det lugnt för att sedan bege mig till Jenny och Magnus för att följa EM finalen i fotboll ihop med god räckmacka.
Kom nog inte därifrån förens runt ett, halv två, men vad gjorde det. SEMESTER!
 
Måndagen spenderade jag med Linda och Thyra för en frukost på Brogrens. Mums! Därefter blev det en tur till marieberg för inhandling av skor till Thyra och lite annat smått och gott.
 
I tisdags blidde det en tur till Marie för fika, hann sedan med lite sol på balkongen och sedan hem till mamma med Linda och Thyra, lite mys där och sen sov vi kvar.
Skön morgon sedan med frukost ute i solen. Verkligen inga fel alls.
 
Under onsdagen var det sedan dags för babyshower för Madde lilla som väntar barn i augusti. Sandra hade fixat det bra med vänner och fika.
 
Tror och hoppas Madde blev nöjd!
Kommer ytterligare ett inlägg om en stund.. Nu måste jag fortsätta packa lite..
 

Semester!

Publicerad 2012-07-02 21:20:43 i Allmänt

Jaha ni, då var det SEMESTER då, och det gör ju inte ett dugg skulle jag vilja säga. Så efterlängtat som om ni bara visste.
 
Den senaste tiden har varit totalt fullsmetad med jobb. Mycket som ska vara klart innan man går på semester.
Men har också hunnit med en hel del trevligt också.
Torsdagen innan midsommar gick Marie på Semester och det firade vi såklart hemma hos henne med att sitta ute i trädgården och dricka vin.
 
Fredagen och självaste midsommarafton firades först vid pershyttan med lunch bestående av potatis, sill och nubbe och tradiotionsenliga dans kring stången.
Därefter begav vi oss ut mot lundby för att grilla och ta det ganska så lugnt. Allt avslutades hemma hos J och M. Perfekt dag!
 
På lördagen begav jag mig sedan upp till Nora-Bröstorp där redan mamma befann sig.
Ett helt underbart ställe där min faster har stuga. Skönt att komma bort om så bara för en natt och få lite miljöombyte.
Vad mer kan man begära. En underbar dag med rosé i solen, grill och avkoppling.
Sen körde jag för fullt en sista veckan och jag var mer en slut i fredags. Ett glas vin och sen fick det bli sängen.
Mer uppdatering kommer imorgon!
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela