En 25 årig glad dagisfröken!

Emma heter hon.

Uppdatering!

Publicerad 2010-01-26 19:56:07 i Allmänt

Internet har krånglat ordentligt med mig så har på grund av det inte lyckats uppdatera på ett par dagar.

Men nu så, så ska jag försöka få till något bra. Eller bra och bra, men något iallafall.
Förra veckan var jag ju hemma mån-ons för plugg. Otroligt skönt att komma tillbaka till jobbet måste jag säga. Saknar alla och sååå skönt att komma ifrån pluggandet.
Skönt och höra att dom inte har slitit ihjäl sig när jag varit borta. 3 barn är ju överkomligt :) Så när jag kom tillbaka i tors hade vi 6 barn. Lugn och skönt avslutning på veckan.
En lång fredag låg framför mig. Datorn hae kraschat hemma så var tvungen att bege mig till jobbet innan startad tid för att skicka in arbetet till skolan. Hmm infann mig på jobbet 6.30, bläää. Började sen 7-16.30.. Heja heja. Men efter det blev det snabbt, snabbt hem för en ännu snabbare dusch och sen fix. Skulle nämligen på "Hjalmar on Örebroadway".
Fantastiskt bra!


Lördagen spenderades i mellringehallen för att följa ÖSK-Kumla damer div 1. Vilken match sen. Skön seger för ÖSK med 9-3. Jomantackar!
Åkte sen och handlade och vipps så var klockan fem.

Helgen passerade fort men en mycket bra helg var det. Söndagen blev till för att slappa och plugga en del.


Måndag igår och hela dagen på universitetet. Oj, är man ju inte van vid. Var en bra dag men mycket info och blev en aning trött mot slutet. Hmm hemma vid fem. Suck! Det var den dagen det.
Hemma idag också. Först tid hos handkirurgen och sen hem till mormor och morfar för frukost.. Så hungrig. Trevligt och mysigt!
Ingen rast,ingen ro-hem för fortsatt plugg. Hann precis börja innan det ringde på dörren.
Trevligt, Marie kom förbi. Skönt tyckte jag då jag kunde skjuta på plugget en liten stund till. Orkade verkligen inte.
Men till slut var jag ju illa tvungen. Fick väl lite gjort, men tänkte sätta mig på jobbet en stund imorn. Stänger så sätter mig efter det. Har en massa annat som måste fixas till jobbet också så det är lika bra att sitta kvar då, även fast det inte alltid är så kul.

Det här med pluggandet tar sjuukt mkt tid. Halvtid men känns som heltid och mer därtill. När man sitter här hemma med snoken nedstucken i boken känner man sig helt isolerad. Pratar inte med nån, träffar inte nån. Usch, är inge kul. Ska iallafall bli skönt att komma till jobbet imorn och gosa med barna.
Så mysiga förra veckan när jag kom, stora leenden och kramar att ge bort. Kanske är liiiite omtyckt iallafall?



Nu blir det hamburgare!
Trevlig kväll på er, snart helg igen.... Onsdag imorn redan!




Hoppas du hade en trevlig födelsedag igår Annica!?

Söndag!

Publicerad 2010-01-17 18:54:40 i Allmänt

Jaha ni, då var man igång..
Plugga plugga plugga... Tur att det bara är 10 veckor (numer bara 9v kvar). Jobbigare än vad jag trodde. Är så sjukt mycket att läsa. Mycket som man känner igen och vet men ändå.
Jaja, men kul och intressant är det iallafall. Tur det!

Var hemma och pluggade tors och fre och ska även vara hemma mån,tis, ons också. Så då ska jag banne mig göra klart det som ska göras.
Kruxet är att jag nu känner mig lite hängig. Vaknade imorse med en fruktansvärd halsont, varit trött, frusit men hoppas på att det bara är tillfälligt.
Nya tag imorgon.
Känns konstigt att vara hemma om dagarna när man vet att det flyter på som vanligt på jobbet, alltså inge lov eller liknande. Det är ju där jag ska vara och inte hemma. Aja, man kommer väl in i det också.

Annars då, ja inte hänt så väldans mycket kanske..
Igår var det middag hemma hos Jenny och Magnus. Sååå gott och trevligt. Tack för det!



Nehe, kanske ska läsa lite nu... Mm lite iallafall.
Sen blir det mat, "en annan del av köping" I love it.. Och till sist Johan Falk. Första filmen var mycket bra och hoppas den här är lika så.


Fortsatt trevlig söndag på er!



Tårar!

Publicerad 2010-01-10 19:26:41 i Allmänt



Begravning i torsdags...

Är väl bland det jobbigaste som finns. Att man ska ta farväl av en människa, se nära och kära förtvivlade av gråt....Men också ett bra och kanske viktigt "slut"?
Allt var otroligt fint.
Mycket musik, vänner som sjöng och spelade, fint "tal" av prästen om Johans liv. Vilken människa, son,barnbarn,pojkvän, vän.. Oj!
Allt folk som var där talar bara för vilken otrolig person han var!

Alla blommor, kortet, skridskorna... Fint!




Och att se dig så ledsen Karolina gjorde så ont, så ont. ♥




Plugga? Hmm, ja!

Publicerad 2010-01-08 19:26:17 i Allmänt

Kom på att jag glömde att skriva om att jag faktiskt ska börja plugga nu..
Eller ja, iallafall 50%. Ska läsa "Barns språkliga och matematiska utveckling-lek och samspel i förskolan. Vilket ger mig 7,5 högskolepoäng.. Damn it!
Detta läser jag i något som kallas för förskolelyftet och gör det tillsammans med 2 arbetskamrater till. Carina och Eva, mina brudar det..
Ska bli mycket spännande men kommer vara en hel del att läsa.

Det som känns riktigt bra är att man faktiskt kommer att jobba samtidigt som vi pluggar. Det kommer alltså se ut som så att ena veckan är vi hemma och läser 2 dagar och jobbar 3 dagar, medan vi andra veckan läser 3 dagar och sen jobbar 2 dagar. Så man kan ju faktiskt prova vissa saker samtidigt som man läser.. Tror jag man lär sig 10 gånger mer på.


Trodde väl aldrig att efter jag fått fast jobb skulle sätta mig i skolbänken igen. Men nu så, lite mer än 3 år senare så sitter jag där. Jävla plugghäst....:)



Detta kommer förhoppningsvis ge mig arbetsglädjen tillbaka för just nu är den poff, borta!
Allt började en bit in på höstterminen.....Folk tror mig inte riktigt men jag leeed. Fyfan vad jag fick slita ihjäl mig. Personal var sjuk ständigt, och jag som enda person på min avdelning som jobbar 100% så blev det automatiskt att jag fick dra största lasset. (Absolut inte att jag var den enda som var totalt slut, självklart tufft för de andra också, men nu talar jag för mig själv).Extra timmar hit, extra timmar dit. Fix med en massa papper, scheman för oss personal som ständigt var tvunget att ändras på då vi var kort om personal, data, m.m. Den som tror att vårt arbete bara går ut på att vara pedagogiska med barnen har så fel, så fel. Dom skulle vara veta. Skulle lätt kunna byta en vecka eller två med dom.

Sista veckorna nu innan jul gick jag på sparenergi.. för fy vad tufft det var. Sur, grinig trött. Psyket palla inte.
"Hej 22 år och klappar redan ihop".

Ledigheten var som en frihet,jag sov mig igenom den kan man säga.......



Nu när man är tillbaka är det väl då man ska komma med nya friska tag, eller?
Jag letar fortfarande efter dom........


Nu är det återigen helg och jag ska njuta innan det drar igång på riktigt på måndag.
Nästa vecka jobbar jag mån-ons. Sen pluggar jag tor-fre och sen även mån-ons veckan därpå..






Oj, blev kanske mer i det här inlägget än vad jag hade tänkt mig..
Men. Ni ska inte tro att jag inte trivs med det jag gör.. Det gör jag absolut, underbara barn, föräldrar, kollegor. Det är det här yrket jag alltid har velat haft och jag hade lyckan att få de precis som jag velat.
Det är bara det att just nu är det en liten motgång... Men så är det väl för alla, eller? Allt kan ju inte vara tipp topp hela tiden och just nu har jag kommit i den där nerförsbacken däremellan tipp topp uppförbackarna.






Jag är snart tillbaka på banan igen.. Tro mig!


Året VAR 2009 del 2

Publicerad 2010-01-06 19:24:37 i Allmänt

Ja och nu var det äntligen semester. 4 veckors ledighet att se fram emot. Jag började ledigheten med att dra iväg på en 2 veckors semester i Turkiet-Side tillsammans med Linda.
Fantastiskt!

  


Riktigt roligt att träffa alla från året innan, mycket sol, god mat- var dock alldeles för varmt för att äta men hade vår favvo iallafall. Sunshine! Goa människor, efes, strandpromenader, shopping. Jag älskart!
Efter att återigen absolut inta vilja åka hem så var det ett ont måste.


Väl hemma blev det att tvätta och packa om för att åka till västkusten. Inga fel alls.
Inge vidare väder den första veckan, jag åkte hem för att jobba 2 dagar och sen begav jag och mamma oss tillbaka till Jenny, Magnus och barnen. Det bästa vi kunde göra. Vilket väder vi fick.
Västkusten på sommaren, vad slår det?
  



Under tiden där var många tankar hlos dig Mårten. 1 år hade gått.
Ofattbart!


 
Hemma igen och det var dags för arbete.
Jag började arbeta på en ny avdelning, många känslor inför det. Spännade, intressant med nytt, men ändå en saknad av "mina" barn på gröna.
Men kom snabbt in i det nya och det funkade bra. Fullt upp med inskolningar under en längre tid och tog sin tid att "jobba in mig" i det, men nu känns det som man aldrig varit någon annanstans.

Ny termin och det var dags för personalfest med Hatt-Tema och hemmagjorda cigaretter :) hemma hos Marie.
Grillade och satt ute hela kvällen. Otroligt mycket skratt, helt fantastiska arbetskamrater!!
  
Lägg märke till cigaretterna som Eva har gjort alldeles själv. Imponerad!


Hade en kräftskiva hemma hos J&M. Smarrigt!
 


Jag och Madde hade en förfest hemma hos henne innan vi hade tänkt att dra vidare på fest, men kom inte så långt. Blev kvar hos Madde och gick därefter direkt ut.


 


Vi är nu inne i September och Jag, Mamma och Linda är ute och äter med Babsan och Soss.
Gissa vart... Ja Indigo. Jätte trevligt. Inte träffats på länge så det fanns mycket att prata om vill jag lova. En hellyckad kväll med såklart god mat, gott vin, och ett trevligt sällskap.


Ida fyller hela 4 år. Min lilla skrutta.





Kom en period vi kollade en hel del på innebandy här också. Nu var det dock länge sen.


Åkte räkbåten tillsammans med mamma, Jenny,Magnus, Cathrine, Leif och Linda.
Vilken kväll!!
 




Inne i Oktober och vi firade Magnus och Julia. Min stora skrutt nu 9 år.
Magnus blev lite äldre..



Efter firandet av Julia och Magnus bar det av hem till Sofia för att fira henne och Lisa som skulle fylla 22 år.
Det firade vi genom att ha sexparty.
  


I oktober var det även dags för Ladies Night på Conventum.
Innan blev det mat och vin på... ja indigo.
 


November var snabbt kommen, herregud var ju nyss sommar.
Mormor och Morfar firade 60 år i bröllopsdag. Det firade på Danska Krogen tillsammans med nära och kära för att sedan gå hem till mormot och morfar eftet det för Kaffe och tårta, vin, öl och en massa prat och skratt och minnen.
 





Moster blev allvarligt sjuk.. En jobbig period som pendlade väldigt upp och ner.
Slutade till slut bra...


December kommen och snart jul..
Hade Julbak med brudarna. Emma,Lisa och Madde.


Åkte till stockholm tillsammans med Marie,Carina, Eva och Anna-Karin. Haha vilken dag.
Var länge sen jag skrattade så mycket som då. ♥




Har under året umgåtts en hel del med Syster och Magnus.
Varit där på middag och en massa mys. Ni är guld värda. Vad skulle jag göra utan er!?
Stöttar när det är som värst och man behöver prata ut och gläds då man vill dela med sig av det. Fantastiska.







Året VAR 2009.

Publicerad 2010-01-03 18:17:02 i Allmänt

Ja precis, det var det året som var.. Passerat!
Men mycket har hänt och jag ska väl försöka se tillbaka och vad jag minns.

Förra året började ju tillsammans med vänner på Lisa och Sofias trevliga nyårsfest..


Efter en hel del ledighet var det ju dags att komma tillbaka till jobb och verklighet. Linda blev straxt där efter 1 år äldre och så även jag. Det infirades här hemma.


Jag började straxt därefter på en såkallad salsakurs tillsammans med ett par jobbarkompisar. Haha, det var skoj. Kanske inte så lätt men det ledde till en hel del skratt vill jag lova.

Linda och jag spelade en hel del badminton, duktiga var vi en ganska lång period innan sommaren kom smygande och då la vi av.

Indigo besöktes flitigt som ALLTID såklart. Vinter som sommar med diverse folk.
Mamma, Linda, Jenny, Emma, Lisa, Annica, Anna. Ja, blev en del.
Mamma, Linda och Jenny på indigo.
 



Jag och Marie på jobbet började "vibba" på vibhälsan. Jag tyckte det var kul, första gången jag verkligen hittade något som var kul. Köpte ett 10pass kort men därefter blev det aldrig något nytt.
Får se om det blir det iår.


Aprilmånad var det SM-final Innebandy i Globen mellan Warberg och AIK.
Jag och Linda infann oss där, mycket folk och en skön stämning men dock så förlorade Warberg..

 


Sommaren kom sen snabbt och det blev en hel del mys på uteserveringar.
Så mysigt!
Det blev även fest hemma hos Lisa.



En mycket trevlig kväll som sedan avslutades på frimis.


Madde tog sin sjuksköterskeexamen och det var jag självklart med och firade.
 

Inte långt kvar till semester.
De sista veckorna på jobbet var lite sega men underbart sköna då det var underbart väder så mestadels var vi ute hela dagarna. Den årstiden är arbetet guld värt, inte lika roligt sen med regn, slask och blåst.. Men det går ju det med.
Midsommar och Jennys födelsedag passerade...












Jaha, det här var en del av det... Tar sjukt lång tid att lägga in alla bilder så jag fortsätter med en del 2 en annan dag..

Året.

Publicerad 2010-01-03 12:31:30 i Allmänt

Så rutten på att uppdatera.
Men jag lovar att jag så snart som möjligt ska komma med en uppdatering..
Ska försöka få ner lite från året. Är väl det man ska blogga om nu har jag förstått efter att ha läst ett ANTAL bloggar. Kan bli kul att se tillbaka lite.


Tjing tjong.

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela