En 25 årig glad dagisfröken!

Emma heter hon.

Förträfflig lördag!

Publicerad 2012-01-29 19:39:35 i Allmänt

Onsdagen var skit, torsdagen och fredagen desto bättre. Skönt det.
Var på föreläsning efter lunch i fredags på universitetet. "Att läsa och skriva i förskolan" Mycket bra och intressant föreläsning som höll på i 1 och en halv timme.
Lite kul att vara tillbaka på universitetet, kände oss lite som hemma, trots lite virrning och en hel del skrattanfall... Haha!
Åkte sen upp på stan och gick en sväng på hindersmässan, burrrrrr vad jag frös. Hittade inget spec. Jo strumpor såklart, men inget annat. Men på nåt sätt vill jag ändå upp varje år.
Köpte med kinamat när vi kte hem och shiiit vad gott det är. Mums!
Blev dessutom en hel del städning inför gårdagens trevligheter för då var det dags för firande av mig i lite förskott.
Folket anlände runt 17.30 och vi startade kvällen med lite bubbel och paketöppning framför brasan.








Efter paketöppning var det sedan dags för lite mat, eller lite och lite kan jag väl kanske inte säga att det var. Shit så mätt jag var, men gott.
Efter maten var alla mätta och vad jag tror ganska belåtna så vi satt och pratade och drack gott vin innan jag började fixa med efterrätten.
Kan ju bara säga att jag var ännu mättare efter det, herregud att man alltid ska smälla i sig en massa på kalas. Hmm, det hör väll till.
De sista åkte väl nån gång runt 01 tror jag.
Tack alla för en fantastisk kväll med ett förträffligt sällskap, skratt, prat, mat och underbara presenter.
Tack och bock!!!!!!





Som sagt så presenterna var mer än underbara. Precis det jag hade önskat mig.
Smycken från SNÖ. Halsband, örhängen och armband.
P-kort på spahuset,
Pengar
Kandelaber (STOOOOR, golvkandelaber för att vara exakt)
Toapapper med grodor på (såklart) och en slags gosegrej att ha i boken när man läser av Thyra!





Nehe, nu blir det resterna från igår och snart lite "så ska det låta", därefter wallander.
Hyffsat bra söndag!
Imorn joooooobb, 7.00-18.00

Hejpåer!

Måndag måndag måndag..

Publicerad 2012-01-23 19:33:16 i Allmänt

Hallå där..
Efter en lugn och skön helg startades måndagen med raketfart.
Skönt med en lugn helg med inget planerat då det varit fullt upp ett par helger och även de kommande helgerna.
En bra dag på jobbet och en hel del fix med tider så schemat ska gå ihop sig. Hua!
Trodde det skulle bli en vecka med massa övertid så jag igår kväll fick samtal om att en kollega var sjuk. Men nej då, dagen löste vi ändå och imorn kommer hon. Skönt!

Imorgon slutar jag tidigt och då blir det fullt upp, ska åka till pappa och titta till det, handla inför firandet i helgen och sen till morfar och hälsa på. Jadå, behöver inte vara orolig över att den dagen också kommer gå.



Jag och Marie ska för övrigt boka in ytterligare en hockymatch och kolla in. Vi kan tyvärr inte på onsdag då vi hade velat gått men i februari satsar vi på. Skitkul ju!




Efter lite kaffekokning i helgen kom jag på den briljanta idén om att man kanske skulle testa att göra en irish.. Shit, vad god den blev. Mumma!



Handboll snart också, vad tror vi. Vinner Sverige? Njaaa, efter prestationen i lördags vet man fan aldrig. Säääämst var dom. Ledde med elva mål, nemen vi kör på en lika match.. Aaaah, den matchen skullle dom ju bara vinna.
Jaja, får se hur det går ikväll nu då.


Lindas dag!

Publicerad 2012-01-20 18:14:42 i Allmänt

Nå, hockeyn i onsdags var riktigt trevlig.
Marie hämtade mig direkt efter jobbet och vi var där i goood tid.
Fick gå in på självaste "röda mattan", inte varje dag. Fick jättebra platser och vi blev en aning engagerade i matchen, mer eller mindre blev vi proffs helt enkelt. Men som sagt, skitkul och det kommer garanterat blir fler gånger. Att Örebro sen ocks vann med de fina siffrorna 7-2 var ju bara ett stort plus.


Ja och idag då.. Fredag, men inte vilken fredag som helst.
Nej utan den 20:e vilket betyder att fina syster fyller år. Hipp hipp HURRA!






Kom för övrigt ett brev till pappa  idag från handelsbanken.... Mer än 1 år senare.. Och dessutom med överskriften. "Vad är dina planer för iår"?
Ja det kan man fråga sig.. För i helvete!!!!!!!!!!!





Bilder.

Publicerad 2012-01-17 19:36:57 i Allmänt

Tisdagen över redan..
Imorgon är det onsdag och då väntar ICDP utbildning på förmiddagen, sen jobb fram till 17.30 och därefter vidare för att titta på hockey.. De ni! Marie från jobbet och jag tänkte gå. Gratis kväll för tjejer så varför inte. Kul!
Idag blev det en tidig dag och jag var tröttare än tröttast, allvarligt det här med tidiga mornar är verkligen inte min grej. Sooover in i det längsta, snoozar in i det längsta innan jag ens funderar på att gå upp. Speciellt om klockan endast visar 5.00.
Men, slutade tidigt. Fixade det sista samtalet som blivit framflyttat sen i nov, men nu så. Alla klara! Bara snart dags att fundera på uppföljningssamtalen.. Jaja!

Lovade att bilder skulle komma upp från helgen, så nu kommer det några.

God laxtallrik framför brasan.



Att för första gången smaka choklad var fina fisken.








Det var allt..


Hej på er!

LärarLisa!

Publicerad 2012-01-15 20:01:18 i Allmänt

Söndag idag och jag har verkligen inte gjort mycket nytta.
Vad fan hände med helgen, försvann snabbare än den infann sig.
Imorgon är det måndag och det väntar en lååång vecka. Förra veckan var det smetat med barn och alla var taggade efter ledighet. MEN faktiskt gick det bra och jag tyckte det var toppen(Länge sen jag kände den glädjen på jobbet med tanke på hur tufft det varit). Vänder det nu?

I fredags slutade jag tidigt och det blev en sköön hemmadag/kväll.
Lagade mat, satt framför brasan och njöt av gott rödvin. Varför klagar man?

I lördags var vi hem för att fira Grodans 1 årsdag. Lilla hjärtat, vad fort det har gått och så stor hon har blivit. Blir helt rörd av hur mycket glädje hon ger en. Vad hade jag gjort det här året utan henne? Hon är inget "istället för" men hon kom som en glädjande bomb in i mitt liv och där är hon kvar. Glädje, glädje, glädje!
Efter kalasande på tårta och kakor i mängder var det sedan dags för examensfirande. Lisa och Sofie hade fest för att nu ha blivit färdiga lärare.
En mycket trevlig fest med god dryck, smörgåstårta och mycket trevligt folk. Hade bra givande samtal också, jag kanske skulle ta och tänka till både en och två gånger... Men alla gånger är det inte så lätt. MEN jag måste tänka på mig själv och mina känslor. Vad är bäst i slutändan?

Men avslutningsvis. GRATTIS igen bästa bästa Lisa. Du om någon är så värd det. Som jag sa till dig, det är helt sjukt att då när vi va små sa du alltid att du skulle bli lärare när du blev stor.. Det var din dröm. Och vart står du idag? 24 år och färdig lärare. Inte vilken som helst, har alltid sagt att jag skulle lätt vilja ha dig som lärare.
Jag skulle vara fullärd och skratta mig igenom livet!


Bilder kommer imorgon!



Idag är det onsdag, imorgon är det torsdag.

Publicerad 2012-01-11 18:53:55 i Allmänt

Va fasen händer, bloggar idag igen..
Jaaaaaa.

Hemkommen för mindre än en timme sen, stängning på jobbet efter en fullspäckad dag. Hade tänkt göra såååå mycket nu när jag kom hem, men vem orkar det klockan 17.45 efter en hel dag.
Nej inte jag iallafall.

Men efter en massage igår kände jag mig redo att ta mig an denna dag, trots tröttheten imorse. Jaaaadå!
Inte varje dag man hittar ett presentkort i lådan på en helkroppsmassage, gick ut nu i Januari så var ju bara att beställa tid. Fick tid igår och jösses så fint det satt.

Förresten var det någon som såg ceremonin då man höjde Stefan Livs tröja till taket igår? Kollade in live tvn på datorn. Och självklart grät jag en skvätt även nu.. Frun hade skrivit ett vackert tal som avslutades så fint. Jag blir så jävla blödig när barn är med. Ena sonen går fram och hjälper till då de ska hissa hans pappas tröja. Herregud så vackert.





Och så var det ju det där med bilder också ja..
Haha några misslyckade bilder på mig och syrran, febrilt fotande innan vi var nöjda.



Jag i ledighetens tid!


Thyra gillar blixten


Middag hos Linda och Chrille och man kan aldrig vara säker på innehållet.

Men kan nog ha varit bland det godare jag ätit på länge, hasselbackspotatis, oxfilé (som för övrigt var för förjävla perfekt och helt ljuvlig) och sen hemmagjord rödvinssås. Aaaaaaaaaahm!


Lunch med Linda och en hungrig Thyra


Jag tyckte jag var rolig då jag ändrade på "God Jul" till....

Heeeeedå!

Ny vecka, nya tag.

Publicerad 2012-01-10 19:50:24 i Allmänt

Jaha ni gott folk.. Vad har hänt här sedan sist då?

Helgen passerade snabbt förbi och måndagen vad här.
Natten mellan tors, fre blev en mer eller mindre vakennatt. Jag började kolla på hockeyn, trodde aldrig jag skulle hålla mig vaken, men jodå. 05.30 släckte jag. Godnatt, eller godmorgon kanske.
För jävla härligt att dom vann, och vilket gäng.. Heja!
Sådär lagom trött när jag gick upp halv elva. Gooooood morgon!!
Men med lite kaffe i sig så blev man en aning piggare, eller? Kan å andra sidan inte säga att det hände mycket den dagen inte. Myyyys på kvällen dock. Drink, mat och dans.
Lördagen spenderade jag tillsammans med älskade Linda på indigo. Länge sen det bara var hon och jag och hade det snacket som bara hon och jag kan ha. Älskart!
Startade kvällen runt sex och den avslutades i sängen efter 03. Vem kan gå hem när man har det som roligast, ja inte vi iallafall. Grymt trevlig kväll!!!!!

Söndagen var en aning seg och spenderades mest framför tv eller bara i sängen..
Skapligt tidigt i säng men inte kunde jag sova inte. Nejdå, alltid så när man ska tillbaka och jobba och man har hunnit vända på dygnet. 01.20 stod klockan på sist gången jag kollade. 06.00 ringde klockan.
Pigg och glad!? Helvete heller. Fyfan vad trött jag var. Jösses. Att sen veta att arbetsdagen inte skulle ta slut förens 18.00 gjorde ju inte saken bättre. Meen, faktiskt så gick det hyffsat. Inte så mkt barn, dock väldigt speedade efter ledigheten.

Vid lunch smet jag från jobbet en timme för att kolla på en lägenhet.
Helvete, skulle aldrig ha kolla på den. VILL HA!
Och jag menar, det var ju inte bara jag där och kolla. Hade varit perfekt!!!
Nu går jag bara runt och mår dåligt.. VIIIIIIIIIIIIILL HAAAAAAAAAA!
Låg vaken länge igår, och det kändes imorse......
Idag ringde klockan redan 05.00. 06.00 klev jag innanför dörren på jobbet. Pigg ooch glad kexchoklad!

Och så skulle jag ha haft lite bilder till detta, men så duktig bloggare är jag inte.. Nästa, då ni.. Då kommer det bilder.. Iallafall nån. :)

Hej på er!

Året var 2011

Publicerad 2012-01-07 17:29:33 i Allmänt

Jaha, då ska vi se.
Det är väl nu alla sitter och tittar tillbaka på året och gör en summering av både det bra och dåliga i bloggen.
Jag ska väl inte var sämre jag antar jag.

Året 2010 lämnades bakom och med det de tuffaste året jag gått igenom. Däremot startade 2011 på absolut bästa sätt. Bara 9 dagar in på året kom lilla grodan till världen, mosters ögonsten Thyra.
 

Hela våren på jobbet liknade piss och min ork var som bortblåst, jag var trött, irriterad och ledsen. Varje morgon var en pina att ta sig upp och jag ville bara heeeeem.

Jag fyllde 24 år och det blev ett lugnt firande tillsammans med familjen där det blöds på mat och fika.

Snö, snö och åter snö präglade en större del av jan, feb, mars. Till slut tyckte man det var fööör mycket. En repris från året innan var inget vi ville ha. Definitivt inte i dessa mängder.
 


I början på mars fick morfar en stroke, hamnade på sjukhus under en längre tid och blev allt sämre. Han kom aldrig hem igen, tillbringade en tid på sjukhus sen ölmbrogården och därefter rostahemmet där han nu bor.

Eric Saade vann melodifestivalen och inga var nöjdare än barnen på jobbet. Popular spelas än idag näst intill dagligen. Nästan så jag själv har börjat gilla den nu när den spelas så ofta.. Haha!

Vi startade vårt matlagningprojekt "halv åtta hos mig", Claesson var först ut och bjöd på en förträfflig middag. Jag var sedan näst på tur och bjöd på en ganska hyffsad middag i allafall. Efter mig var det sedan Maddes tur att bjuda upp till middag.


Mia Skäringer var i stan med sin föreställning "dyngkåt och hur helig som helst". Jösses vilken kvinna och vilken pondus hon sitter med. Skratt blandat med tårar var detta en föreställning utöver det vanliga. Hon var grym!

Efter föreställningen var vi bjudna på middag hem till Linda och Chrille och kvällen kunde inte sluta på nåt bättre sätt. Jag fick äran att bli fadder till min lilla groda!
Ingen kunde vara gladare än jag och jag började såklart böla.



April var här och vårsolen började så smått titta fram och vissa dagar var det riktigt varmt och skönt. Njöt många dagar ute i solen




Påsken var snart här och den firades tillsammans med familjen, faktiskt så att vi åt förrätten på uteplatsen, woho sommaren snart här.


1 maj infirades hemma hos familjen Halvarsson/Segersten med en gudomlig dag med fin brasa vid slottet med tillhörande fyrverkeri och en galet god middag.



Tåget med halv åtta hos mig fortsätter och vi avverkar en mycket god middag hemma hos Lisa och det hela avslutades sedan hemma hos Fia med en middag som fick högsta betyg och vinnaren var korad.
En mycket bra idé av dig Claesson var det va? att vi skulle dra igång det här. Tisdagarna var efterlängtade och precis det avbrottet man behövde i vardagen.


Jag bokade sommarens resa till turkiet. En överraskning till mamma!

Det var även dags för vårruset tillsammans med jobbet. Detta år gjorde vi det dock lite annorlunda då vi istället för att själva vara med och springa!? eller gå kanske man ska säga så valde vi att se detta lopp från första parkett. Olearys var platsen, jag och Carina slutade tidigt och begav oss upp snabbt för att få bra platser och därefter indroppades de övriga allt eftersom. Jag och Carina tyckte helt klart att detta skulle bli en ny tradition.


Myskvällar tillsammans med Madde med matlagning och vin. Alltid lika trevliga!


Hälsade på Eva i klockhammar och hennes lilla Gustav och Ebba såklart.


Tittade på den årliga dansuppvisningen där Julia är med som Entre ordnar.Dom är grymma.


Sommarfest på jobbet med barn och föräldrar där vi ordnar med olika aktiviteter för alla och sedan sjunger och fikar vi. Mysig tillställning!

Vi hade sen grillfest hemma hos Marie och som även detta år blev en succé. Jag har så sjukt roligt tillsammans med dessa brudar att kramp i magen är inget konstigt. Skrattar så tårarna sprutar då Eva härmar en turk mestadels av kvällen, Carinas hysteriska skratt, Evas och min nya valp. Ja, jag vet inte vad. Skratt, skratt och glädje tillsammans med dessa människor.



Mors dag firade vi som vanligt vid ässundet och den traditionella räksmörgåsen, tradition är till för att följas.


Juni månad invigde vi med att titta på riksmästerskapen i gymnastik i idrottshuset. Mitt kusinbarn som för övrigt bor i trollhättan medverkade och såklart att vi ska vara där och titta.



Jag är hemma hos Babsan på middag, vi grillar en hel dröööös med mat, dricker vin och pratar. Helt fantastisk att vi kan umgås och prata så där. Vi har alltid mycket att prata om och det hade vi även denna dag, hmm ja, jag var hemma när det började ljusna. Va hon 4 tro?
Några dagar senare var jag där igen tillsammans med mor då Sossan var hemma på besök så även då blev det en goood middag och supermysigt att få träffa Soss. Blir ju inte allt för ofta numer.


13 Juni hade vi urnsättning för pappa. Mer än ett halvår efter och det är tufft att riva upp allt igen, ytterligare en del man bara ska gå igenom. Det var tufft och många tårar fälldes, men det var ändå skönt att äntligen få detta gjort. Nu är "allt" över och vi kan nu börja gå "vidare" på nåt sätt.
När vi stog där och skulle sänka ner urnan spricker himlen upp och solen tittar fram. Ett tecken!?
Jag tog ledigt denna dag och efter urnsättningen åkte vi till wadköping och fikade alla tillsammans.


Midsommar firades och många utflykter ägde rum under junimånad. Bland annat besökte vi sjökrogen.


I början av juli gick jag på semester och den kunde inte ha börjat sämre. Vi tog beslutet att ta farväl av Cålle efter att ha varit en del av vårt liv i 14 år och nu mer eller mindre både blind, döv och skrupplig. Orkade knappt ta sig upp för trappan, gick in i saker, ramlade och sov för det mesta.
Dagen var en skräck och att se han somna in i mina armar. Att lämna honom där och sen komma hem till ett tomt hem gjorde så förbannat ont.
Än idag kan jag komma på hur jag inte öppnar dörren in till tvättrummet helt för han har sin matskål där eller att jag ska dra för grinden om dörren är öppen. Saknad!


Dagarna efter var en pina, det var så tomt. Linda, Thyra, jag och mamma valde att åka till Nora på utflykt dagen efter för att komma på lite andra tankar. En mysig dag, men promenad vid sjön, lunch och såklart noraglass.


Turkietresan var här och jag och mamma hade två fantastiska och varma veckor i mitt älskade Side! Roligt att visa mamma allt vi sett, att låta henna få träffa alla vi träffat och framförallt låta henna njuta precis så som vi har gjort de 2 tidigare gångerna.


Under vår vistelse händer dessutom det förödande i Norge. Vi sitter helt frågandes kvällen då hela folket på hotellet(som bestod av flest norrmän) tittar på nyheterna i timmar. Till slut får vi höra det sinnessjuka som har hänt och alla är i chock. Alla pratar sedan om detta.

Hann sedan inte vara hemma nån längre tid utan snarare 3 dagar så var det dags för att packa bilen och köra ner till vårt älskade västkusten. Första sommaren utan vår stuga men det hindrar inte oss, varje år SKA jag dit. Ingen sommar utan västkusten. Denna gång hyrde vi alltså stugor på strömstad camping och jag kan faktiskt erkänna att det där med campingliv passar mig perfekt. Jävlar vad mysigt det är!
Att vi dessutom fick underbart väder gjorde saken bara bättre.
Pyggestugor (vilket inte gjorde ett dugg då det var kanonväder), sol, bad, grill, resturangbesök i strömstad, krabbklor, räkor, utsikt, klippor, hav, vin ,öl och ljumma kvällar.
Vad hade kunnat vara bättre!?






Åter hemma och det är Augusti och snart dags för jobb.
Gick ganska bra ändå att komma tillbaka.
Avverkade örebrofesten och en natt på strömpis med syster och kusin.


Även fashionpack på strömpis i dagarna två fixade vi. Jävlar vad bra dom var!
Sen också en mysig kväll med Lisa.






I början på september börjar jag och ett par jobbarkompisar på zumba. Kul, men till slut rinner det ut i sanden.
En hemsk flygolycka sker där ishockeyspelaren Stefan Liv omkommer och jag följer minnesceremonin och gråter en skvätt åt barnen som ler en smula åt bilden av sin far.
Jag tar på mig rollen som arbetsplatsombud/skyddsombud vilket betyder en hel del utbildningar och föreläsningar, men ack så intressanta och tillsammans med trevliga personer.
Mycket utb och föreläsningar med jobbet också med tanke på esf pengarna vi fått. Dagtid, kvällstid, en dag hit och en dag dit. Mycket är det, men samtidigt intressant.

Jag, Linda och Jenny har en systerkväll. Bubbel och mati mängder. Skratt och fina samtal.


Julia och Ida fyller. Inga småtjejer längre. 11 och 6 år. Mosters hjärtan!

Äter massor av kräfter. Muuuuums vad gott det är!


okt.Firar Lisa som fyllt 24 år med middag hemma hos henne tillsammans med ett gäng brudar.

Kollar lite på innebandy, varit lite dåligt med det ett tag men faan vad kul det är. Var bland annat till lindesberg för att följa wadköping, dock ingen seger denna gång. Träffade där vår kusin Marie. Trevligt!



Språkutvecklingsprojekt på jobbet.

Vi firar Carina som fyllde i somras med en heldag. Fika, sminkning, middag och diverse trevligheter.
 

Studiedag med jobbet och fick där lyssna till Morgan Alling, grymt rolig och väldigt intressant att lyssna till hans öde och väldigt kloka ord och ideér.

5 November är Ladies night i stan och visst är vi där. Startar kvällen på indigo tillsammans med Linda, Jenny och Jossan. Aaaahm vad gott. Sedan beger vi oss för att kolla i grabbarna i årets upplaga.


Vi tar oss igenom årsdagen sedan pappa lämnade oss. En tuff dag då alldeles för många minnen kom upp. Vi åker till graven, tänder ljus och minns.


Zlatan släpper sin bok och jag är såklart inte sen att inhandla den. Har gått lite si och så att läsa den. Har varken haft tid eller ork.


Under oktober/november mån präglas min fritid till att förbereda och utföra alla utvecklingssamtalen. Har dock ett kvar som jag inte hann med då jag sen insjuknade i lunginflammation och var borta i närmare 2 veckor.
Fyfan vad sjuk jag var. Aldrig mer!

December var här och jag har middag tillsammans med tjejerna här hemma. Vi lagar mat tillsammans och har det mycket trevligt!


Åkte till stockholm över dagen tillsammans med några från jobbet, har det fruktansvärt trevligt och vi avslutar sedan kvällen hemma hos Marie.




Det här var endå en bråkdel av vad året har bestått av. Kul att se tillbaka lite på vad man har gjort och lite sånt.
Ja, som sagt, det får räcka för den här gången.


Ledighet när den är som bäst!

Publicerad 2012-01-05 18:21:52 i Allmänt

Jaha då var vi inne på år 2012 då. Vart tog 2011 vägen?
Jaja, håller på och försöker få ner nån slags sammanfattning på året, men är långt ifrån klar. Kommer upp inom snarast skulle jag tro.

Nyår var precis så jag ville ha det. God mat, bubbel, spel tillsammans med de bästa.
Efterkommande vecka har varit toppen.
Ledig i måndags då det var ganska lugnt. Jobbade en kortis i tisdags. Öppnade och jobbade sen till 13. Sen har jag varit ledig onsdag och torsdag. Fina fisken skulle jag vilja säga. Det här med ledighet är aldrig fel. Men visst ska det bli gött att komma tillbaka sen också och komma in i gamla gängor, men nu är jag fortfarande ledig och ska njuta fullt ut av det.

Igår blev det iallafall en mysig dag tillsammans med Linda och Thyra, vi gjorde stan samt åt lunch. Var sen inte hemma förens runt 18.30.
Idag blev det återigen stan med Lisa och Josse. Supermysig lunch och massa prat. Riktigt kul att träffa Josse också, det var baske mig inte igår. Lisa och jag gick en sväng på stan efter och jag hittade sjukt fina örhängen och armband som jag blev totalt kär i. Nu sitter jag helt nööööjd!

Jag borde lägga in lite bilder till det här nu, men det har jag inte tid med helt enkelt, får bli en annan gång.


Trevlig trettondagsafton på er!


Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela